Fontos információ a szállításról nyári hőségben!

Podrobnosti
A nyári hőségben, különösen a szállítás alatt, a csokoládé állaga megváltozhat, ami a termék minőségének érzékelhető, de elkerülhetetlen változását eredményezheti. Ezért a szállítás során bekövetkező hőmérsékleti ingadozásokból adódó állagváltozásokért sajnálatos módon nem tudunk felelősséget vállalni.
FreeFrom.hu | Mentesen is élvezet

Kérj segítséget telefonon: +36-20/284-5388
H-P: 10:00-18.00

Kategórie
FreeFrom.hu | Mentesen is élvezet

Kérj segítséget telefonon: +36-20/284-5388
H-P: 10:00-18.00

  • Kategórie
    • Akciové produkty
      Akciové produkty
    • Ajándékutalványok
      Ajándékutalványok
    • Élelmiszerek
      Élelmiszerek
    • Étrend-kiegészítők
      Étrend-kiegészítők
    • Gyártók
      Gyártók
Netamin Vegán Omega-3 Algaolaj kapszula 60 db
Netamin Vegán Omega-3 Algaolaj kapszula 60 db
18,8 €
  1. Omega-3 olaj
  1. Étrend-kiegészítők
  2. Olajak, halolajak, lecitinek
  3. Omega-3 olaj

Netamin Vegán Omega-3 Algaolaj kapszula 60 db

Netamin Vegán Omega-3 Algaolaj kapszula 60 db
Összetevők

Schizochytrium sp. mikroalgából nyert olaj, kapszulahéj (hidroxipropil-keményítő, nedvesítőszer: glicerin, zselésítőanyag: karragén, ivóvíz, stabilizátor: szorbit.)

Skladom 1 db
18,8 €

DHA: a legfontosabb omega-3 zsírsav, 100%-ban vegán forrásból!

A Netamin Vegán Omega-3 Algaolaj kapszula Schizochytrium sp. tengeri mikroalgából származó olajat tartalmaz, amely rendkívül gazdag forrása a dokozahexaénsav (DHA) nevű omega-3 zsírsavnak. Napi 1 kapszula 200 mg DHA zsírsavat tartalmaz, így támogatja a tudományosan is igazolt jótékony egészségügyi hatások eléréséhez szükséges DHA bevitelt!

A Schizochytrium sp. alga fenntartható forrása az egészséghez elengedhetetlen DHA omega-3 zsírsavnak. Igazoltan biztonságos, nehézfémekre ellenőrzött, és 100% vegán termék!

Allergének:
Tejmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Hozzáadott cukormentes, Búzamentes, Zabmentes, Szójamentes, Élesztőmentes, Kukoricamentes, Rizsmentes, IR-barát, Tartósítószermentes, Mogyorómentes, Diómentes, Mandulamentes, Pálmaolajmentes, Napraforgómentes, Borsómentes, Kókuszmentes, Maltitolmentes, Gluténmentes, Vegán, Vegetáriánus
Gyártó :
Netamin
vagy
Bonusové body: 0,19 €
Prepravné
Hűségpontok

A termék megvásárlásával 0,19 € értékű hűségpontot jóváírunk pontgyűjtő számládon, ha regisztráltál webáruházunkba!

Szakértő ügyfélszolgálat

Csapatunk több éves tapasztalattal rendelkezik az ételintolerancia és ételallergia területén, ha kérdésed van, hívj minket munkanapokon 10-18 óra között a +36-20/284-5388 telefonszámon!

  • Podrobnosti
  • Údajov
  • Hodnotenia
  • Adagolás
Podrobnosti

De mi az a DHA és miért is olyan fontos?

Az omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen, esszenciális zsírsavak. Többszörösen telítetlenek, mert kémiai szerkezetük több úgynevezett kettős kötéssel is rendelkezik, és esszenciálisak, azaz nélkülözhetetlenek, mert a szervezetünk nem képes előállítani őket, így megfelelő bevitelükről táplálkozással és táplálékkiegészítéssel kell gondoskodnunk.

Három fő omega-3 típus van: eikozapentaénsav (EPA), dokozahexaénsav (DHA) és alfa-linolénsav (ALA). Az EPA és DHA legjobb forrásai a halak, tengeri herkentyűk, és algák. Az ALA elsősorban növényi forrásokban található meg, például dió, chia mag, lenmag, repceolaj, szójaolaj.

Az omega-3-ak a legtöbbet vizsgált tápanyagok közé tartoznak: emberi szervezetre gyakorolt hatásaikról már több tízezer tudományos publikáció született. Az egyik típusra különösen nagy figyelem irányul, ez pedig nem más, mint a DHA. Ma már egyértelműen kijelenthetjük, hogy a DHA a legtöbbet kutatott és egészségünk szempontjából legfontosabb omega-3 zsírsav.

A DHA legfontosabb jótékony hatásai

Tudományos bizonyítékok alapján az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) megállapította, hogy a DHA zsírsav megfelelő mennyiségű bevitele az alábbi kedvező hatásokkal jár:

  • Hozzájárul a normál agyműködés fenntartásához. Napi 250 mg DHA bevitele esetén.
  • Hozzájárul a normál látás fenntartásához. Napi 250 mg DHA bevitele esetén.
  • Az anyai DHA bevitel hozzájárul a magzat és a szoptatott csecsemő agyának és szemének normál fejlődéséhez. Napi 200 mg DHA bevitele esetén, a felnőtteknek ajánlott napi omega-3 zsírsav-bevitel (250 mg DHA és EPA) mellett.

Ezért szükséges DHA-val kiegészíteni a vegetáriánus és vegán étrendet

Számos kutatás foglalkozott már a növényi étrendet követők, azaz a vegetáriánusok és vegánok omega-3-szintjével. Ezek gyakorlatilag mind ugyanarra a konklúzióra jutottak: a vegánok és vegetáriánusok omega-3 bevitele és vérük omega-3 koncentrációja is jelentősen alacsonyabb, mint a mindenevőké, vagyis a halat, húst is fogyasztó embereké.

Egy 659 főn végzett brit kutatás szerint a a vegetáriánusok EPA- és DHA-szintje 30%-kal alacsonyabb, mint a mindenevőké, míg a vegánok EPA-szintje több mint 50%-kal, DHA-szintje csaknem 60%-kal alacsonyabb.

A növényi étrendet követők alacsony DHA-szintje több okra is visszavezethető:

  • A növényi ételekben található alfa-linolénsav (ALA) a szervezetben bizonyos mértékben át tud alakulni EPA zsírsavvá, majd DHA-vá. Ez a folyamat azonban rendkívül rossz hatékonyságú: kutatások alapján az ALA 5-21%-ban alakulhat át EPA zsírsavvá, és mindössze 0,5-9%-ban alakulhat át DHA zsírsavvá.
  • Az ALA átalakítását a linolsav nevű omega-6 zsírsav magas bevitele akadályozza.4 Ez megtalálható diófélékben, magokban, növényi olajokban (pl. szója, napraforgó, kukorica). A vegetáriánus és vegán étrend nagy arányban tartalmaz linolsavat, átlagosan kb. 10-szer annyit, mint ALA-t, pedig kutatások szerint az ideális linolsav és ALA arány 1:1 és 4:1 között van, ez lenne szükséges az ALA megfelelő átalakításához.
  • Az ALA átalakítását enzimek végzik, ezek működéséhez pedig elengedhetetlen például a B3-, B6- és C-vitamin, magnézium, kalcium, szelén, cink és a vas. Sajnos a növényi étrendet követők gyakran hiányt szenvednek több vitaminból és ásványi anyagból is.
  • A nemek között is jelentős különbség áll fenn az ALA-átalakítás hatékonyságában. Egy kutatásban a fiatal nőknél 9%, míg a fiatal férfiaknál 0% volt az ALA DHA zsírsavvá történő átalakulása!
  • Az életkor is fontos tényező: éveink előrehaladtával jellemzően csökken a szervezet ALA-átalakító képessége, aminek egyenes következménye az alacsonyabb DHA-szint.
  • Az egészségügyi állapot miatt is romolhat az ALA átalakítás: kutatások szerint a szükséges enzimek a cukorbetegségben, metabolikus szindrómában, magas vérnyomásban és bizonyos anyagcsere-betegségekben szenvedőknél sem működnek hatékonyan.
  • És végezetül az egyéni genetikai adottságaink is meghatározzák, hogy mennyire jól tudja a szervezetünk az ALA zsírsavat átalakítani EPA és DHA zsírsavakká.

A DHA alacsony étrendi bevitele, és az ebből fakadó alacsony DHA-szint, nemcsak a vegetáriánus és vegán étrendet követőknél lehet probléma. A modern nyugati étrend nem tartalmaz sok tengeri élelmiszert, sőt mi magyarok kifejezetten rosszul teljesítünk: halfogyasztásunk fejenként 6,5 kg évente, míg az EU országokban 23-24 kg, de világszinten is 16 kg feletti ez az adat. A DHA étrend-kiegészítővel történő bevitele tehát szinte mindenkinek rendkívül kedvező, azoknak is, akik nem zárják ki a húst étrendjükből! Tökéletes választás, ha nem kedveled a halat és tengeri herkentyűket, de szeretnéd egészségedet széles körűen támogatni, és optimálisabb irányba billenteni szervezetedben az omega-3 és omega-6 zsírsavak arányát.

A DHA zsírsavról a tudományos kutatások tükrében

Agy egészsége

A DHA elképesztően fontos szerepet játszik az agyműködésben: több mint 90%-át adja agyunk omega-3-tartalmának és akár 25%-át a teljes zsírtartalmának. Az agyon belül a memóriához kapcsolódó területekben mutatható ki a legmagasabb DHA koncentráció. A DHA zsírsav fokozza az agy vérellátását, ezzel is támogatva az egészséges agyi funkciókat.

Tudományos kutatások sora jutott arra, hogy az alacsony DHA-szint összefügg a rosszabb szellemi képességekkel, a szellemi hanyatlással, a depresszió, demencia, skizofrénia és Alzheimer-kór megnövekedett kockázatával. A DHA kiegészítővel történő pótlása kutatásokban javította a memóriát, reakcióidőt, tanulást, figyelmet, probléma-megoldást is.

A DHA kiegészítés enyhe szellemi hanyatlásban (mild cognitive impairment – MCI) szenvedő idősebb felnőtteknél a memória, figyelem, mentális állapot, szógördülékenység területén is jelentős javulást eredményezett. De a normális, úgynevezett életkorral összefüggő szellemi hanyatlás esetén is hasznos lehet: kutatások szerint a DHA-szint helyreállításával az idősebb felnőttek kevesebb hibát vétettek a tanulási és emlékezési képességeket mérő teszteken.

Látás egészsége

Az agy mellett a szem is rendkívül magas koncentrációban tartalmaz DHA zsírsavat. A retina egyes részeiben a zsírsejtek 50-70%-a DHA, létfontosságú összetevője a fényt idegi jelekké alakító fotoreceptorok sejthártyáinak. Hiánya a látás romlásához vezethet, mivel csökkenti a szemben található rodopszin nevű fehérje aktivitását, ami a vizuális jelek agyba továbbításáért felel.

Az omega-3 zsírsavakban, és különösen a DHA zsírsavban gazdag étrend támogathatja a retina életkorral összefüggő, éreredetű (vaszkuláris) és idegsejt eredetű (neuronális) betegségei elleni védelmet. Kutatások alapján az omega-3 zsírsavak megfelelő bevitele az egészséges könnytermelést, a szem általános komfortérzetének javítását, a száraz szem szindróma kezelését és megelőzését is segítheti, és az időskori makula degeneráció (AMD) és a zöldhályog (glaukóma) kockázatát is csökkentheti.

Szív- és érrendszer egészsége

Igen nagy számú kutatás jutott arra az eredményre, hogy az omega-3 zsírsavak hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez, állapotának javításához. A DHA a vérzsírokra (trigliceridek, HDL koleszterin), vérlemezke funkcióra, endothel- és érfunkcióra, vérnyomásra, szívizom ingerelhetőségre, és az oxidatív stressz és gyulladás szintjére is jótékonyan hathat.

Egy vizsgálatban a DHA közel kétszer jobban megnövelte az omega-3 indexet, mint az EPA. Az omega-3 index a vér omega-3-szintjét mutatja és magas értéke összefügg a szív- és érrendszeri betegségek, szív- és érrendszeri események (beleértve a hirtelen szívhalál) csökkent kockázatával.

Egy kutatásban a DHA 13,3%-kal csökkentette a vér triglicerid-szintjét – ennek magas szintje a vérereket elzáró lerakódások, plakkok kialakulásához vezet. 7,6%-kal növelte a „jó” HDL koleszterin szintjét is, ami a szív-érrendszeri betegségek kockázatát csökkenti. Egy 20 vizsgálatot összegző tanulmány alapján a vérnyomás diasztolés értékét átlagosan 3,1 Hgmm-rel csökkenti. A magas diasztolés vérnyomás növeli a szívroham és stroke kockázatát.

Várandósság, szoptatás, gyermek- és serdülőkor

A DHA egy kritikusan fontos tápanyag magzati és csecsemőkorban: először a köldökzsinóron, majd az anyatejen keresztül jut hozzá a baba. A legtöbb nemzeti és nemzetközi ajánlás is legalább napi 200 mg DHA bevitelét javasolja a terhes és szoptató nőknek.

A DHA nélkülözhetetlen az agy, idegrendszer és szemek egészséges fejlődéséhez: terhesség (különösen az utolsó trimeszter) és születés után felhalmozódik a gyermek agyában és retinájában. A DHA hiánya az agy szerkezetére, működésére, neurokémiai anyagainak mennyiségére is negatív hatással van, vezethet értelmi fogyatékossághoz, csökkent intelligenciához, tanulási zavarokhoz, figyelem- és viselkedési zavarokhoz (ADD/ADHD), látásproblémákhoz.

Az anyai DHA bevitel kutatások szerint az allergiás betegségek kockázatát is csökkentheti.

A magasabb DHA-szinttel rendelkező gyerekek gyakran jobban teljesítenek az iskolában. A DHA szedése a memóriára, tanulási képességre és a viselkedésre is pozitív hatással van. Egy vizsgálat azt is megállapította, hogy serdülőkorú fiataloknál a magasabb DHA-bevitel összefügg a figyelem javulásával, a növényi ételekben található ALA zsírsav esetén azonban nem mutattak ki ilyen összefüggést.

Gyulladáscsökkentés, immunerősítés

Az omega-3 zsírsavak erős gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, megfelelő bevitelük így nagyon hasznosnak bizonyulhat krónikus gyulladással járó állapotok, például ízületi gyulladás, kopás esetén.

Az omega-3 zsíroknak az immunrendszer fejlődésében, és az immunsejtek membránjaiba beépülve azok optimális működésében is kiemelt szerepe van. A szervezet optimális omega-3-szintje nagyon fontos szerepet játszhat az immunrendszer aktivitásának szabályozásában is, hiszen kordában tartja a gyulladásos folyamatokat, melyek az immunválasz részei – ám túl gyengének vagy túl erősnek sem szabad lenniük.

Egy 2020-as vizsgálat kimutatta, hogy a DHA jelentősen hatékonyabb gyulladáscsökkentő, mint az EPA, mivel jóval több gyulladáskeltő fehérjére van gátló hatással.

A Freefrom.hu-n megjelenő termékek leírását rendszeresen ellenőrizzük, és mindent megteszünk azért, hogy a lehető legtöbb és legpontosabb információt nyújtsuk Neked a vásárláshoz. Azonban a termékek összetevői változhatnak, és ez befolyásolhatja a tápanyagösszetételt és a termékekben előforduló allergéneket is, ezért nem tudunk felelősséget vállalni az oldalon közölt információért. A termékfotók tájékoztató jellegűek, a csomagolásban eltérés lehetséges.

A legfrissebb adatokat minden esetben a termék cimkéje tartalmazza, ezért kérjük, hogy a termékek használata előtt olvasd el a csomagoláson található adatokat. Amennyiben kérdésed lenne a termékekkel kapcsolatban, kérjük, keresd vevőszolgálatunkat az info@freefrom.hu e-mail címen!

Údajov
Hmotnosť:
100 g/db
Hodnotenia
Neexistuje žiadny názor
Napíšem recenziu!
Adagolás

Napi 1 lágy kapszula szedése javasolt bő folyadékkal, lehetőleg étkezés közben.

Podobné výrobky
Szakértő ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat

Csapatunk több éves tapasztalattal rendelkezik az ételintolerancia és ételallergia területén.

Gyors szállítás
Gyors szállítás

Rendeléseket 98%-ban már másnapra szállítjuk!

Hatalmas raktárkészlet
Hatalmas raktárkészlet

Hatalmas valós raktárkészlettel rendelkezünk.

100% Magyar vállalkozás
100% Magyar vállalkozás

Cégünk 100% Magyar tulajdonban van.

Zákaznícky účet
  • Prihlásenie
  • Registrácia
  • Môj profil
  • Košík
  • Moje obľúbené položky
Informácie
  • Základné zmluvné podmienky
  • Informácie o správe údajov
  • Platba
  • Doprava
  • Kontakty
Zeusz-szisz Kft
  • Szinyei Merse utca 10 as 2, Budapest, 1063
  • +36-20/284-5388
  • info@freefrom.hu
  • facebook

  • instagram

Értesülj újdonságainkról, akcióinkról!

Csatlakozz most, és hozd ki a legtöbbet vásárlásaidból!

Ne maradj le semmiről! Hírlevelünkre feliratkozva elsőként értesülhetsz legújabb termékeinkről, különleges kedvezményeinkről és exkluzív ajánlatainkról. Ráadásul időnként csak a feliratkozóink számára elérhető meglepetésekkel is készülünk.

Registrovať

Copyright © 2025 Webdesign, Freefrom.hu Zeusz-szisz Kft - Minden jog fenntartva!

borgun_hu
cib
otp
Freefrom.hu Made with ❤ by Webmaister
 
  • Akciové produkty
    Akciové produkty
  • Ajándékutalványok
    Ajándékutalványok
  • Élelmiszerek
    Élelmiszerek
  • Étrend-kiegészítők
    Étrend-kiegészítők
  • Gyártók
    Gyártók
Jazyk
  • hu
  • sk
Zmena meny
Belépés
Registrácia
Nastavenia súborov cookie
Naša webová stránka používa súbory cookie, ktoré sú potrebné pre základnú prevádzku. Povolenie marketingových súborov cookie pre širšie funkcie
, čím akceptujete informácie o správe údajov
.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.